Hesnæs Havn

Hesnæs er et lille fiskerleje kendt for sine specielle rørklædte huse og den idylliske beliggenhed. Husene opførtes efter stormfloden i 1872 og vedligeholdes efter en lokalplan, der sikrer den særlige byggestil og miljøet i Hesnæs.

Hesnæs Havn er hjemsted for en mindre lokal fiskerflåde, og havnen benyttes af mange lystfartøjer sommeren igennem. Indenfor de senere år er havnens toiletbygning renoveret med opdeling af bad/toiletter for lystsejlere og handicaptoilet for øvrige brugere. Havnens spisebord er etableret med grillpladser, vaskeplads, mv. I 2020 er 2 af de ældre træbroer erstattet af flydebroer, der giver bedre muligheder for fastliggende både og dermed aktivitet i havnen hele året.

I 2017 er den oprindelige filetfarik med detailudsalg nedrevet. Der er en kommunal mobilmast i Hesnæs, som sikrer mobilsignal til beboere, havn og badegæster. I 2021 åbner Falsters Kyst bageri og café i et de oprindelige garnskure, der er nænsomt moderniseret til fødevarevirksomhed og servering.

Autocamperne henvises til andre placeringer på havneområdet, så der undgås bilkørsel ved serveringsområdet.

Se mere om Hesnæs Havn på Marinaguide.

Se kommunens Lokalplan 110 for udvikling af Hesnæs området – herunder muligheden for opførelse af boliger på den tidligere savværksgrund, der ligger lige bag havnen med udsigt over Østersøen.

Hesnæs hus
Hesnæs Klint

Pomlenakke traktørsted

Blot 1 km syd for Hesnæs Havn findes det populære Pomlenakke Traktørsted.

Pomlenakke Traktørsted